مقالات

به روزترین مقالات در زمینه تهویه مطبوع

لیست قیمت محصولات واته

چیلر ساختمانی

چیلر ساختمانی

فوریه 24, 2022
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید.

چیلر ساختمانی

برای ساختمان هایی که متراژ آنها حداقل 150 متر است، از چیلر استفاده می شود.

ساختار چیلر برای ساختمان

مهمترین دستگاه سرمایشی در ساختمان های بزرگ، دستگاه چیلر می باشد که آن را چیلر ساختمانی نامگذاری کرده اند. چیلر به همراه هواساز و یا دستگاه های فن کویل داخل ساختمان نصب و با لوله کشی به همدیگر وصل می شوند.

پس از اینکه آب سرد شده به کویل هواساز یا فن کویل پمپاژ شد، دمای کویل افت می کند. فنی که در پشت کویل قرار دارد هوارا را به وزش در می آورد.  هوا به سطح لوله های سرد می خورد و  دمای آن نیز تغییر می کند. سپس، هوا از فیلترهای مخصوص رد می شود و رطوبت آن با رطوبت زن  تنظیم می شود و در فضای داخل ساختمان پخش می شود.

شکل و ساختار فن کویل و هواساز تقریبا شبیه به همدیگر است . هر دو آب سرد چیلر و یا آب گرم بویلر را دریافت می کنند و هوارا گرم یا سرد می کنند و در ساختمان پخش می کنند.  تفاوتی که بین آنها وجود دارد این است که فن کویل ها ابعاد کوچکی دارند و در نصب به کانال کشی نیازی ندارند. اما هواسازها دارای ابعاد بزرگتری هستند و پس از نصب ، برای توزیع هوا به کانال کشی نیاز دارند.

برای گرمایش ساختمان هایی با متراژ پایین ، از پکبج زمینی یا دیواری استفاده می شود و برای سرمایش آن ها، از مینی چیلر های ساختمانی استفاده می شود.

انواع چیلر ساختمانی

طراحی و ساخت چیلر ساختمانی به دو مدل صورت می گیرد : چیلر ساختمانی آب خنک و چیلر ساختمانی هوا خنک. چیلر آب خنک در قسمت موتورخانه ساختمان و چیلر هوا خنک روی بام یا در حیاط ساختمان نصب می شود. چیلر آب خنک به برج خنک کننده برای خنک کاری آب کندانسور نیاز دارد ولی چیلر هوا خنک به برج خنک کننده نیازی ندارد و کندانسور آن با فن خنک می شود. علاوه بر هواخنک بودن یا آب خنک بودن، چیلرهای ساختمانی از نظر نوع کمپرسور به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند مانند : چیلر اسکرو و چیلر اسکرال و … که همه آنها پایه و اساس کار مشابهی دارند. وظیفه آنها این است که دمای آب را کم کنند و آن را به هواساز یا فن کویل پمپاژ کنند.

همچنین تمام چیلرهای ساختمانی به دو دسته : تراکمی و جذبی تقسیم می شوند.

نویسنده: