مقالات

به روزترین مقالات در زمینه تهویه مطبوع

لیست قیمت محصولات واته

قطعات چیلر و اهمیت وجود هر یک از آنها

قطعات چیلر و اهمیت وجود هر یک از آنها

فوریه 8, 2021
اطلاع از لیست قیمت چیلر: لیست قیمت چیلر تراکمی

قطعات چیلر متنوع هستند و هر یک بر اساس وظیفه ای که برای آن تعریف شده است کار می کند.

در این مقاله قصد داریم اجزای اصلی چیلر و مدل های آن و اهمیتی که در سیستم برودتی دارند را مورد بررسی قرار دهیم.

اصلی ترین قطعات چیلر

وقتی صحبت از قطعات چیلر می شود، اولین گزینه ای که اهمیت زیادی دارد، کمپرسور است! کمپرسورها در واقع قلب چیلر هستند و در لیست اصلی ترین و مهمترین قطعات چیلر قرار دارند.

وظیفه کمپرسور گردش مبرد در سیکل است.

کمپرسورها دارای اندازه های مختلفی هستند که طبق نیاز مشخص و استفاده می شوند.

کمپرسورها نیاز به گاز دارند و حجم گازی که باید در کمپرسورهای چیلر متراکم شود بر اساس میزان جابجایی آن و همینطور طبق توان و انرژی که برای موتور الکتریکی تعریف شده است صورت می گیرد.

البته ابعاد نیز در انتخاب حجم گاز مناسب برای کمپرسور بسیار مهم است.
وظیفه کمپرسور این است که جریان مبرد ایجاد نماید و همینطور اختلاف فشار بین فشاربالا و پایین را مشخص کند.

در واقع به واسطه اختلاف فشاری که بین بخش فشار بالایی و فشار پایینی دیده می شود از شیر انبساط استفاده می شود تا مایع به اواپراتور ورود نماید.

کمپرسورها به طور کلی شامل 4 ساختار مهم هستند.

نوع اول آن مشهور به کمپرسورهای رفت و برگشتی است، که اگر دقت شود از این مدل برای یخچال ها و فریزرهای خانگی و همینطور آب سرد کن ها استفاده می شود.

این مدل به پیستونی نیز مشهور است.

اگر بخواهیم اولین گروه از کمپرسورهای مورد استفاده در چیلرهای تراکمی را نام ببریم قطعاً همین مدل رفت و برگشتی رتبه اول را به خود اختصاص می دهد.
عملکرد این مدل از کمپرسورها شبیه به موتور ماشین است. در واقع از پیستون استفاده می شود تا مبرد وارد سیلندر شود،

یک حرکت رفت و برگشتی مطرح است که سبب متراکم شدن مبرد می شود. این روال به صورتی است که سبب می شود نیروی لازم از موتور و همینطور به واسطه میل لنگ به شاتون انتقال یابد.
دو قطعه اصلی برای این مدل از کمپرسورها وجود دارد که عبارت است از ساکشن و دیسشارژ. اگر حرکت کمپرسور رو به پایین باشد، مبرد در واقع وارد پیستون می شود، حال نوبت به برابر شدن فشار داخل سیلندر و محفظه کمپرسور است که پس از این اتفاق، سوپاپ بسته می شود. در چنین شرایطی اگر به پیستون دقت کنید، در پایین ترین حد خود قرار گرفته است.
زمانی که حرکت به سمت بالا باشد، گاز مبرد فشرده می شود، و سوپاپ دیسشارژ باز می شود و به این ترتیب شاهد خروج مبرد از کمپرسور هستیم. این حرکات به صورت متناوب تکرار می شود و جریان سیکل تبدیل ادامه دار می شود.

دسته بندی کمپرسورهای پیستونی

کمپرسورهای پیستونی خود شامل سه دسته مهم هستند. دسته اول مدل هرمتیک است و دسته های دوم و سوم نیز نیمی هرمتیک و باز هستند.

در صورتی که قرار باشد از این قطعه برای چیلرهای مصارف خانگی استفاده شود کمپرسورهای هرمتیک گزینه خوبی است و در صورتی که از چیلر برای مصارف صنعتی استفاده شود باید به سراغ مدل های باز و نیمه هرمتیک رفت.
ظرفیتی که برای کمپرسورهای پیستونی در نظر گرفته می شود معمولاً از نیم تن بوده و در نهایت 150 تن را پوشش می دهد.
در لیست قطعات چیلر، مدل دیگری از کمپرسورها وجود دارد که مشهور به چند سیلندر هستند، زمانی که سیلندرها روشن و خاموش می شود، ظرفیت این مدل از کمپرسور تغییر می کند.

موضوعی که در مورد این مدل از کمپرسورها است اینکه معمولاً صدای زیادی از خود تولید می کنند و احتمالاً مشکل روغن ریزی نیز داشته باشند.

در مجموع استفاده از کمپرسورهای پیستونی به دسته اول از قطعات چیلر باز می گردد و امروزه بازده آنها به نسبت گذشته بسیار کمتر شده است.
شاید مهمترین مزیتی که بتواند به مدل پیستونی داد اینکه قیمت آن پایین است و به طور کلی سبب ارزانتر شدن قیمت نهایی چیلر می شود و از سوی دیگر تعمیرات آن نیز به آسانی صورت می گیرد.

همینطور این مدل از کمپرسورها برای مناطقی که دارای آب و هوای گرم هستند گزینه خوبی است چون توانایی تحمل دما و همینطور فشار بالا را دارند.

در صورتی که دستگاه فرسوده شود شرایط برای تعمیر آن فراهم می شود و به طور کلی سبب می شود که طول عمر خوبی داشته باشد.

کمپرسور اسکرو

 کمپرسور یکی از مهمترین قطعات چیلر است و باید در خرید چیلر به نوع کمپرسور و اهمیتی که در اجرای کار دارد، دقت ویژه ای صورت بگیرد.

یکی از مواردی که بارها و بارها در مورد آن صحبت می شود کمپرسور اسکرو است.

این مدل از کمپرسورها برای چیلرهای تراکمی گزینه بسیار خوبی هستند و ظرفیت بین 40 الی 1200 تن تبرید را مورد پوشش قرار می دهند.

بازده این مدل از کمپرسورها در مقایسه با مدل های سیلندر پیستونی بالاتر است. این کمپرسورها دارای دو روتور نر و ماده هستند و وقتی که چرخش صورت می گیرد سبب متراکم شدن مبرد می شود.
کمپرسورهای اسکرو با انواع مبرد های اچ سی اف سی و اچ اف سی سازگار است و بخش مهمی از قطعات چیلر محسوب می شود.

سیستم راه اندازی اتوماتیکی که در این مدل از کمپرسورها وجود دارد بی بار بوده و در حالت استارت ارزیابی می شود. این کار سبب می شود که میزان تورک یا گشتاور کاهش یابد و در نهایت تنشی که بر قطعات مکانیکی وارد می شود کمتر شود و در نهایت سبب می شود که بار برق مصرفی کاهش یابد.
این مدل از کمپرسورها به طور کلی قابلیت انتخاب خوبی نسبت به تراکم گاز بر اساس نوع و منطقه دمایی نصب دارند. از طریفی میزان ضریب عملکرد آن ها بالاتر از کمپرسورهای پیستونی است که در تناژ برابر مصرف برق کمتری است.
از سوی دیگر قطعات محرکی که در این مدل به کار رفته کمتر بوده و میزان استهلاک و ارتعاش نیز کمتر است و حرکات این کمپرسور به صورت دورانی بوده و رفت و برگشتی نیست.
این قطعه در برابر بازگشت مایع بسیار مقاوم است و همینطور می تواند ظرفیت را به صورت پیوسته کنترل نماید و راندمان آن نیز به واسطه بارهای کاری مختلف تحت کنترل قرار می گیرد.

کمپرسور اسکرال

در بین قطعات چیلر در صورتی که چیلر برای خنک سازی در ابعاد کوچک مثلاً کمتر از 200 تن استفاده شود از کمپرسور اسکرال استفاده می شود.

ظرفیتی که برای این کمپرسورها در نظر گرفته می شود معمولاً 20 تن شروع می شود.
در صورتی که نیاز باشد ظرفیت نهایی کار را بالا برد می بایست از تعداد بیشتری کمپرسور اسکرال استفاده شود. ظرفیت کاری برای این کمپرسورها بین 20 الی 100 درصد قابل تنظیم است و به طور کلی ظرفیت آن به دلخواه تنظیم می شود.

اما دقت شود که ظرفیت چیلر به واسطه این کمپرسورها به صورت پله ای بیشتر می شود و شاید به ظرفیت دلخواه نرسد.

کمپرسور سانتریفیوژ

این مدل از قطعات چیلر که مشهور به گریز از مرکز هستند از دو دمنده یا پروانه تشکیل شده اند که این امکان را دارند تا حجم زیادی از گاز را فشرده سازی نمایند.

این مدل از کمپرسورها در لیست دسته کمپرسورهای دینامیکی قرار می گیرد و اساس کاری که دارند تغییر انرژی جنبشی گاز است.

در صورتی که چیلر به صورتی طراحی شده است که باید در تمام ساعات با حداکثر توان خود کار کند، این مدل از کمپرسورها مناسب ترین گزینه هستند.

دیگر قطعات چیلر

کندانسور از دیگر قطعات چیلر محسوب می شود که پس از کمپرسور نصب می شود و اهمیت زیادی دارد.

در صورتی که این قطعه به درستی نصب شود سبب می شود که مبرد سوپرهیت وارد آن شود و به صورت مایع از آن خارج شود.

تقطیر مبرد در کندانسور در فشار ثابت صورت می گیرد.

چیلرها بر اساس نوع کندانسور خود شامل دو دسته چیلر با کندانسور آبی و هوایی هستند.

اواپراتور حکم تبخیر کننده را دارد و برای دستگاه های برودتی مبرد گرمای آب را تبخیر می کند و سبب می شود که آب خنک شود.

این مدبل در چیلر هایی که از مدل پوسته و لوله هستند استفاده می شود و معمولاً نیاز به لوله های پر بازده برای آن است.

وقتی از این سبک لوله ها استفاده شود سبب می شود که طول کلی مبدل ها کاهش یابد و وزن آن نیز کمتر شود.

یک سری درپوش های قابل جدا شدن نیز برای ساختن این مدل مبدل ها وجود دارد که سبب می شود دسترسی به لوله ها آسانتر شود و برای تمیزکاری و تعمیرات احتمالی گزینه خوبی است.

شیر انبساط آخرین قطعه مهم در لیست قطعات چیلر محسوب می شود که وظیفه آن افت فشار و افت دمای مبرد است.

این شیر شامل سیستم برودتی است که در دمای مورد نظر از اواپراتور دمای آب را می گیرد.

همینطور وظیفه دارد که مقدار مبرد عبوری از اواپراتور را تنظیم کند این کار توسط مقدار سوپرهیت گاز خروجی صورت می گیرد.

اهمیت قطعات چیلر

هر یک از قطعات چیلر اگر به درستی کار نکنند، سبب مصرف برق و انرژی زیاد در چیلرها می شود و در نهایت چیلر کارکرد اصلی خود را از دست می دهد.

اطلاع از لیست قیمت چیلر شرکت واته: لیست قیمت چیلر تراکمی
برای استعلام قیمت انواع دستگاه های تهویه و انتخاب بهترین دستگاه مطابق شرایط پروژه خود با مهندسین ما تماس بگیرید.

 

نویسنده: