مقالات

به روزترین مقالات در زمینه تهویه مطبوع

لیست قیمت محصولات واته

چیلر جذبی

چیلر جذبی

فوریه 28, 2022
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید.

چیلر جذبی چیست ؟

به ماشین و سیستمی که با بهره گیری از منبع های گرمایی همانند شعله گاز و یا بخار داغ،  توسط سیکل جذبی، آب را سرد می کند و به فن کویل یا هواساز ، ارسال می کند، چیلر جذبی می گویند.

نحوه عملکرد چیلر جذبی کاربرد ، مزایا ، معایب و انواع آن

ابتدا اجزای اصلی آن را بررسی می کنیم :

اواپراتور

اواپراتور، آبی که توسط پمپ برای مصرف های سرمایشی ساختمانی یا صنعتی ارسال می شود را، سرد می کند.

جاذب یا ابزوربر

جاذب یا ابزوربر، بخار مبرد تبخیر شده در اواپراتور را جذب می کند و با این کار فشار اواپراتور را در حالت خلا حفظ و نگهداری می کند.

ژنراتور

وظیفه ژنراتور ، محلول لیتیوم بروماید را همانند غلظت اولیه اش، غلیظ می کند.

در چیلر جذبی، از ژنراتور و حرارت به جای انرژی الکتریکی و موتور الکتریکی کمپرسور، استفاده می شود.

کندانسور

بخار آب آزاد شده از ژنراتور، داخل کندانسور به آب مقطر یا همان مایع تبدیل می شود.

انواع چیلر جذبی

نوع ماده جاذب و مبرد

از یک ماده جاذب در سیکل جذبی استفاده می شود. ماده جاذب گازهایی که از تبخیر مبرد به وجود آمده اند را جذب می کند. ما در کل دو نوع چیلر از نظر نوع ماده جاذب و مبرد داریم . در سیکل لیتیوم بروماید – آب ، ماده جاذب لیتیوم بروماید ، و مبرد آب می باشد. ولی در سیکل آمونیاک – آب ، ماده مبرد آمونیاک و آب جاذب می باشد. نوع دیگر چیلر جذبی سیلیکاژلی می باشد که کاربرد کمتری دارد. در این نوع چیلر، آب نقش مبرد و سیلیکاژل نقش جاذب را دارد.

نوع ژنراتور

از نظر نوع ژنراتور، چیلرهای جذبی از انواع مختلفی مانند حرارت های غیر مستقیم همانند بخار و  نوع شعله مستقیم تولید می شوند. حرارت غیر مستقیم چیست؟ هنگامی که بتوان حرارتی که در حال هدر رفتن است را با سیکل جذبی تبدیل به سرمایش آب کرد، حرارت غیر مستقیم نام می گیرد. منظور از شعله مستقیم هم این است که با سوزاندن سوخت های فسیلی، حرارتی را که برای کار سیکل جذبی لازم می باشد را فراهم کرد و توسط آن باعث سرمایش آب شد.

تعداد راندمان و مرحله ها

از نظر تعداد مراحل و راندمان، انواع چیلرهای جذبی تک اثره، دو اثره و سه اثره طراحی و تولید می شوند. در سال های نخست، که سیکل جذبی اختراع شده بود، فقط نوع تک اثره این چیلر تولید می شد. پس از آن برای بهبود عملکرد دستگاه و ایجاد لیتیوم بروماید غلیظ تر، از دو ژنراتور به جای یک ژنراتور، در طراحی و ساخت آن ها استفاده کردند.

نیازمندی ها برای راه اندازی یک چیلر جذبی

نیاز به یکی از منبع های حرارتی زیر

گرمای اضافه از یک توربین گاز، شعله مستقیم گاز، بخارداغ و یا آب گرم تلف شده، گرمای گازهای دودکش کوره ها و …

کاربرد چیلر جذبی

استفاده از چیلر جذبی فقط هنگامی که یک منبع حرارتی در حال تلف شدن در مکانی وجود داشته باشد، به صرفه است. اما اگر چنین منبعی وجود نداشته باشد و ما بخواهیم از شعله مستقیم به عنوان منبع انرژی استفاده کنیم، چیلر جذبی عملکرد خوبی نخواهد داشت و بهتر است در چنین مواقعی، از چیلر تراکمی استفاده کنیم.

نویسنده: